Šílený střelec Jiří D. (66): Chtěl zabít další lidi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šílený střelec Jiří D. (66): Chtěl zabít další lidi!

Jiří D. putuje k výslechu.
Jiří D. putuje k výslechu. (Foto Policie ČR, Aktu.cz)

Děsivá mise Jiřího D. (66) za pomstou by jednou vraždou zřejmě neskončila! To potvrdil detektivům sám muž, který v úterý zastřelil úřednici poté, co poleptal bývalou kolegyni a zranil policistu.

Jiří D., který se rozhodl potrestat každého, kdo mu měl dle jeho představ ublížit, by vraždou Lenky L. (†50) z pražského úřadu práce neskončil. „V podstatě se dá říci, že měl spory s každým, s kým přišel do styku, a tento okruh osob byl veliký,“ řekl Aha! policista Jan Daněk po prvním výslechu muže. Detektivové ho po několikadenním řádění, kdy stihl poleptat Michaelu K. žíravinou, zranit policistu nástražným střelným systémem a zabít úřednici, zadrželi v úterý odpoledne.

Hrozil už dřív!

Zastřelené úřednici Jiří D. napsal už na podzim 2016 po neúspěšné žádosti o podporu v nezaměstnanosti: „...stanete se obětí napadení z mé strany, budu obviněn z pokusu o vraždu...“ Výhrůžka byla tehdy vyhodnocena jako přestupek, muž pak pět let vyčkával, než ji naplnil.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.