V japonském shibari nejde jen o sex: Proč se nechat svázat? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Máte odvahu? Objevte kouzlo shibari a nechte se svázat!

Shibari: To je sofistikované svazování nejen pro vyznavače BDSM.
Shibari: To je sofistikované svazování nejen pro vyznavače BDSM. (Foto Profimedia.cz)

Už jste o této technice slyšeli? Rozhodně není pro každého a ve volném překladu se jedná o umění uzlu či provazu. V zásadě jde o jeden z nejrozšířenějších způsobů bondáže, tedy si ji vychutnávají především vyznavači BDSM. Proč si ale nerozšířit obzory?

Shibari si podle webu eXtra.cz vydobývá větší oblibu než klasická bondáž (svazování). A to z toho důvodu, že nejde jen o spoutání rukou a nohou, ale o vytváření složitých a propojených uzlů po celém těle. Díky této technice můžete klidně levitovat ve vzduchu, viset hlavou dolů. Jen je dobré vědět, jak na to!

Základní pojmy

Tato technika v sobě nenese jen sexuální podtext, spíše jde o to, vytvořit jakousi oživlou sochu: „V shibari je důležitý proces vázání, je to takové divadlo pro ostatní. Zatímco v bondáži je spíše důležité to, co tam máte uvázáno na sobě. Většinou je to nějaká imitace oblečení, zatímco v shibari se snažíme vytvořit v provazech sochu,“ popsal pro web Novinky.cz  japonskou techniku svazování rigger známý pod pseudonymem GNBY Jakub Šesták.

A když už jsme u toho riggera – to je ten, který svazuje. Jeho protějšek, tedy ten, kdo se svazovat nechá, se označuje jako „model“ a nebo také „rope bunny“. Od rappera se očekává, že bude dostatečně silný, aby svázanou osobu dokázal vyzvednout tam, kam je třeba. Model by pro tento účel měl být zase přiměřeně ohebný.

Maximální důvěra

Bez ní tento typ svazování není vůbec možný. Je třeba si věřit! Zvláště musí věřit model, že rigger skutečně ví, co dělá. Protože při špatném postupu hrozí nebezpečí poškození končetin i mozku. Při zavěšování na trám či železné oko je zase rizikem, že může svazovaná osoba spadnout. Pakliže je obé  splněno, může se stát modelem každý, kdo se  na to cítí.

Erotické hrátky? Nejen to...

Pro vyznavače BDSM může být shibari odrazovým můstkem pro jiné disciplíny. Dá se totiž doplnit vyplácením rukou, důtkami, bičem. V České republice se ale více praktikuje jako show. Dle eXtra.cz je tato technika svazování k vidění nejčastěji na akcích pořádaných  studiem Hell.cz. Převážně jsou na show v provazech zavěšené hlavně dívky a ženy, ale stane se prý, že modelem je i muž. Na každý pád je to prý podívaná vzrušující i dechberoucí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.