Prymula: Zákazy začaly fungovat... zlepšení čekám v únoru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Prymula: Zákazy začaly fungovat... zlepšení čekám v únoru

Roman Prymula v Epicentru Blesk Zpráv
Roman Prymula v Epicentru Blesk Zpráv  (Blesk:Jakub Poláček)

Uvolněnější koronavirová opatření by v Česku mohla panovat za tři týdny. Alespoň si to myslí poradce premiéra a epidemiolog Roman Prymula (56). Podle něj totiž restrikce začínají fungovat.

Bývalý ministr zdravotnictví připustil, že kultura a sport by v Česku mohly začít ožívat už v únoru. Podle něj je však potřeba nastavit určité podmínky. „Jednou z možností je, že budeme masivně využívat antigenní nebo PCR testy. Lidé by byli těsně před akcí otestováni a test by platil 48 nebo 24 hodin. Přístup by mohli mít i lidé, kteří prodělali nemoc do třech měsíců nebo lidé naočkování,“ vysvětlil Prymula. Za stávající zhoršení pandemie pak podle něj může uvolnění opatření před Vánoci i lidská nezodpovědnost. „Také bych nepovolil návštěvy v nemocnicích v tomto období, kdy je to pro ně obrovská zátěž,“ řekl. Stávající koronavirová čísla ale vnímá optimisticky. „Je vidět pozitivní trend. Klesá počet pozitivně diagnostikovaných mezi testovanými. To je signál toho, že opatření začínají fungovat,“ doplnil epidemiolog.

Přečtěte si
Uživatel_5499277
13. 1. 2021 • 21:08

Dobrý den, pane Prymulo.
Četl jsem nadpis, že když jsme neukáznění, naočkuje te nás jak na běžícím páse. Asi Vás a spoustu dalších, mocenské
móresy úplně pohltily. Zapomínáte na to, že je demokracie?
Co jste tak dychtivě hlásali!!! Tak se tím laskavě řiťte!!!
Né všechno demokratické, musí být kapitalistické?
V tom máte značné nedostatky.

hillaarkaa
13. 1. 2021 • 12:52

On a estébák to po.rali už od léta,tak neházejte nic na lidi.Měli by za to nést už dávno zodpovědnost do čeho lidi v této zemi uvrhli

miroslava13
13. 1. 2021 • 12:37

že zrovna pan Prymula bude mluvit o neukázněnosti lidí-to bych nečekala. i když má pravdu, lidé včetně něho jsou neukáznění, zakázala bych proto všechno a to až do doby, než budou všichni naočkovaní. když to nešlo rok po dobrém, tak to bude muset jít po zlém.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.