Splněný slib pro zesnulého dědu: 23 tisíc světel do nebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Splněný slib pro zesnulého dědu: 23 tisíc světel do nebe

Antonín Hrbáček, jenž nedávno zemřel.
Antonín Hrbáček, jenž nedávno zemřel. (Foto Aha! – S. Červená)

K rozzářenému domu Hrbáčkových v Lípě na Zlínsku se jezdí lidé kochat ze širokého okolí. Nyní sváteční atrakci uvidí bohužel nejspíš naposledy. Její tvůrce, pan Antonín (†75), v létě zemřel. Místo něj instalovali 23 tisíc světýlek jeho vnuci.

Když už se pan Antonín necítil dobře, staral se o to, kdo dům vyzdobí místo něj, pokud už nebude moci. „Poprosil vnuky. Bohužel společně s místními divadelníky zdobili už bez jeho rad a bez něj,“ uvedla smutně manželka Marie. Rodina splnila jeho přání a jako projev úcty v adventním čase opět rozsvítila 23 tisíc barevných světýlek, která Antonín shromažďoval 17 let!

Tisíce světýlek obdivují lidé z daleka i okolí.

Bydlí tu Ježíšek?
Senior se těšil hlavně z radosti dětí. „Byla to jeho velká záliba a těšilo ho, když si malé děti myslely, že v domě bydlí Ježíšek,“ dodala paní Marie. „Osvětlení již nebude dosahovat takových kvalit, jako když se mu věnoval sám pan Antonín Hrbáček, a proto dům letos září naposled,“ dočítají se lidé na oznámení umístěném na brance. A je jim z toho smutno. Dům bude svítit už jen 6. ledna od 16.30 hodin.

Přesvědčí rodinu?
Naděje, že dům bude zářit i další svátky, stále existuje. „Stala se z toho v obci pěkná tradice, jezdí sem lidé z celého okolí. Proto bychom chtěli rozhodnutí rodiny zvrátit. Snad se to podaří," přeje si starosta Lípy Radek Palán.

No, není to nádhera? Děti barák milují.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.