Zeman v poselství děkoval všem kromě opozice. Vyzval k očkování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zeman v poselství děkoval všem kromě opozice. Vyzval k očkování!

Prezident Miloš Zeman odložil na vánoční poselství ortézu (26. 12. 2020)
Prezident Miloš Zeman odložil na vánoční poselství ortézu (26. 12. 2020) (twitter/Jiří Ovčáček)

Ke druhému svátku vánočnímu patří už poosmé poselství prezidenta Miloše Zemana (76). Letos v něm vyzval všechny občany, aby se nechali očkovat proti covidu-19. A poprvé od léta se objevil bez ortézy na zlomené paži.

Své letošní poselství hlava státu označila za smutné kvůli epidemii. Za svítání na obzoru ale považuje očkování. „Chtěl bych všechny občany vyzvat, aby se nechali očkovat a nedali nic na ty, kdo vyzývají, abychom nenosili roušky, abychom se nenechali očkovat a žili tak, jako by epidemie vůbec neexistovala,“ apeloval na občany.

Projev díků

Prezident včera také poděkoval zdravotníkům i hasičům. Podle něj si zaslouží poděkování i vláda. „Mohu s lítostí konstatovat, že opozice selhala,“ rýpl si do opozičních stran. Naopak kabinet premiéra Andreje Babiše (66, ANO) ocenil za to, že našel odvahu zadlužit stát, aby pomohl ekonomice. Zvládnutí jarní vlny pandemie se podle něj podařilo díky exministru zdravotnictví Romanu Prymulovi (56, za ANO). „Ale pak jsme usnuli na vavřínech a domnívali se, že jsme epidemii potlačili. Říkala to opozice, říkala to vláda a především si to přála celá veřejnost,“ prohlásil.

Vánoční poselství Miloše Zemana 2020

Video se připravuje ...

Opozice nesouhlasí

S výroky Zemana, že opozice selhala, opoziční lídři nesouhlasí. „Když pan Zeman kritizuje opozici, je to znak, že děláme dobře svou práci,“ ozvala se na Twitteru šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová (36). Ani místopředseda hnutí STAN Petr Gazdík (46) s jeho slovy nesouhlasí. „Zlobu a rozeštvávání zrovna letošní Vánoce od hlavy státu fakt potřebujeme,“ uvedl. Naopak za milé poselství považuje projev prezidenta šéfka státní kasy Alena Schillerová (56, za ANO).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.