Obral cestující o 100 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Obral cestující o 100 tisíc!

Tento kapsář (28) se inspiroval úspěšnějším kolegou...
Tento kapsář (28) se inspiroval úspěšnějším kolegou... (Foto PČR)

Hbité prsty neuplatnil v kouzelnické branži, ale využil je na dráze zločinu. Muž (24) z Brna má na triku několik desítek krádeží v prostorách brněnského vlakového nádraží. Celková škoda, kterou způsobil, přesahuje 100 tisíc korun!

Na perónech i v podchodech si před ním nemohl být jistý žádný cestující. Jeho specialitou se stal kousek, kdy za chůze z batohů obětí během pár vteřin vytáhl peněženku, mobil a další cennosti. „Získal také zlaté zuby, které si poškozená cenila na nejméně třicet tisíc,“ popsal nejkurióznější případ policejní mluvčí Bohumil Malášek. „Přiznal také, že v létě strhával svým obětem řetízky z krku,“ dodal. Pobertovi, kterého nyní dopadli kriminalisté, kryla záda parťačka (20). Kapsářské eso se pokusil napodobit i jeho následovník (28), toho ale kriminálka sbalila už po čtyřech krádežích. Oba nenechavci si počkají na trest ve vazbě. Policisté nevylučují, že statistika okradených ještě naroste.

Policie radí, jak se chmatákům bránit

*Vyhýbejte se tlačenicím.

*Svá zavazadla nikdy nespouštějte z očí a mějte je uzavřené.

*Nenoste peníze, doklady a jiné cennosti v batohu na zádech.

*Kabelku nenechávejte viset na zádech, chraňte ji rukou na boku nebo na břiše. *Nenoste peněženku a jiné doklady v zadní kapse kalhot.

*Pokud vám byly odcizeny klíče a osobní doklady, co nejrychleji učiňte opatření proti zneužití.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.