Ukradla dvanáct občanek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ukradla dvanáct občanek

Žena kšeftovala s cizími občanskými průkazy.
Žena kšeftovala s cizími občanskými průkazy. (Ilustrační foto MVČR)

Notorickou zlodějku M. G. zadrželi v dubnu 1967 ostravští příslušníci kriminální služby tehdejší Veřejné bezpečnosti. Polapili ji právě při zlodějně v jednom z ostravských obchodů. A zjistili, že coby kapsářka měla dokonce svou »specializaci«...

Když  kriminalisté s povolením prokurátora vešli do bytu M.G., aby tam vykonali úřední domovní prohlídku, nestačili se divit. Podle informace deníku Rudé právo z 29. dubna 1967 uvnitř jejího bytu našli celkem tucet ukradených občanských průkazů. Žena s nimi kšeftovala v podsvětí. Cizí doklady opatřovala těm, kteří je potřebovali pro své nekalé rejdy. Navíc detektivové objevili dvacet pět odcizených nákupních tašek či kabelek a k tomu ještě stejný počet párů dámské obuvi. Vyšetřovatelé »dlouhoprsté« dámě z Ostravy-Hrabůvky prokázali celou řadu krádeží v obchodních domech a dalších obchodech, ať už v její domovské části Ostravy, nebo také v Zábřehu a Hrabůvce. Lze říci, že v tomto směru byla paní M. G. patrně »ostravskou zlodějskou rekordmankou«. Vyšetřování jejích trestných skutků nemohlo nakonec skončit jinak, než obžalobou a následně soudním procesem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.