Otčíma o Vánocích střelil jateční pistolí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Otčíma o Vánocích střelil jateční pistolí

Obžalovaný Tomáš H. u soudu.
Obžalovaný Tomáš H. u soudu. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Masakr se odehrál loni o Vánocích v rodinném domě v ústeckém Mojžíři. Tomáš H. (28) nevlastního otce Milana B. (53) střelil jateční pistolí do spánku.

„Poté ho nožem s čepelí dlouhou kolem 9 cm opakovaně řezal přes obě zápěstí a dále použil i elektrický paralyzér,“ uvedl státní zástupce Vladimír Ján včera před ústeckým krajským soudem. Otčím jako zázrakem útok přežil, odnesl si z něj ale trvalé následky. „Na jedno oko nevidím, jsem upoutaný k invalidnímu vozíku,“ sdělil u soudu poškozený.

Obžalovaný se kál, střílet prý nechtěl. „Udělal jsem strašnou kravinu, které lituju. Kohoutek byl citlivý na dotek a omylem došlo k výstřelu,“ vypověděl mladý muž. Rozčílil ho přístup otčíma k jeho nemocné matce a pistolí ho chtěl jen postrašit. To ale otčím popřel. „On šel za mě a najednou jsem ucítil hroznou bolest. V tu chvíli jsem ještě netušil, že mě střelil,“ zaznělo z úst poškozeného. Ten si také myslí, že se ho chtěl mladík zbavit kvůli vlastnickému podílu v rodinném domě.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.