Ženě (20) podle policie ruply nervy: Přítele zmasakrovala nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ženě (20) podle policie ruply nervy: Přítele zmasakrovala nožem

Ke krveprolití došlo v tomto porubském paneláku.
Ke krveprolití došlo v tomto porubském paneláku.  (Foto Aha! – Michal Charbulák, Facebook)

Na sociálních sítích působili jako zamilovaný pár. Za zdmi garsonky v Ostravě-Porubě to ale vřelo. Po jedné z hádek skončil Tomáš (†27) ubodán na zemi! Za mříže putovala jeho družka (20).

„Miluji tě! Moc se na tebe těším, lásko!“ „Já na tebe, srdíčko!“ Takové láskyplné vzkazy si vyměňoval na první pohled zamilovaný mladý pár, který si před devíti měsíci zařídil společné bydlení v porubském paneláku. Najednou bylo ticho... Podle sousedky byl ale vztah mladých lidí plný vyhrocených sporů. „Hádky od nich byly slyšet pořád, den co den. Tady jsou ty stěny jako z papíru, všechno jde slyšet,“ řekla. V osudnou sobotu se křik podle ní ozýval také. „A pak najednou bylo ticho,“ popsala. Tomáš nepřežil útok nožem. Zda šlo o sebeobranu či afekt, to není jasné.

„On ji občas bil,“ tvrdí lidé z domu. Na sociálních sítích má však mladík zastání. „Našla mu nějaké konverzace s holkama, vzbudila ho, pohádali se a pak ho rozespalého bodla do zad!“ napsala jedna pisatelka. Až 16 let vězení Na soud si mladá žena počká za mřížemi vazby. „Byla obviněna z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. V případě prokázání viny ženě hrozí odnětí svobody na osm až šestnáct let,“ uvedla policistka Zlatuše Viačková.

Přiznala se, teď mlčí

Sousedé byli krátce po činu v šoku. „Na místě události byla poskytnuta pomoc psychologického interventa,“ uvedla policistka Zlatuše Viačková. Zhroutila se údajně i sama útočnice, ještě s rukama od krve se k brutálnímu činu přiznala. Později ale přestala s policií spolupracovat a zatvrzele mlčí.

Je to dům hrůzy

Přestože lidé z porubského paneláku na náměstí Václava Vacka neskrývají šok a znechucení, zase tolik je drama ve 12. patře nepřekvapilo. „Tady se dějí šílené věci. Scházejí se tu feťáci. Jeden tu před nedávnem rozkopal dveře a holýma rukama trhal z výplně kusy skla. Byl úplně celý od krve. Taky tu bylo několik vloupaček. Bydlím tu teprve dva roky, ale chci pryč,“ řekl podnájemník Radomír.

Víte, že...

...v dotčeném domě jsou všechny byty nájemní či podnájemní? Jejich obyvatelé se údajně střídají jako na běžícím pásu.

Přečtěte si
-bello-
4. 3. 2021 • 12:59

Možná tam žijí i jejich příbuzní ze Slovenska - z Luníku.
Zakázala bych jim vstup do ČR.
Jako za 1. republiky i město, bych jim zakízala
.Na EU bych podala žalobu, že mi její vstřícnost zdevastovala pojem DOMOV A BERZPEČÍ , zj. základní lidské právo v Listině svobod!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.