POČASÍ: Rekordní mrazy v Česku končí a... Přichází další teplotní masakr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

POČASÍ: Rekordní mrazy v Česku končí a... Přichází další teplotní masakr!

Zima v pražské Stromovce.
Zima v pražské Stromovce. (Blesk:David Malik)

Ve druhé polovině února nás čeká velký teplotní skok. Po silných mrazech se prudce oteplí a za pár dní podle meterologů naměříme i jarních 11 stupňů.

Včerejší ráno bylo tím nejchladnějším letošní zimy a teploty na Šumavě padaly až pod hranici minus třiceti stupňů. I v nižších polohách se přes den rtuť teploměru držela okolo deseti stupňů pod nulou. Nebude mrznout Se sibérií posledních dní je ale konec. Dnes sice může ještě místy sněžit, ale večer už se začne od západu oteplovat. Zítra pak naměříme i osm nad nulou a v částech Polabí a na jižní Moravě nebude mrznout ani v noci. Sníh bude rychle tát nejen díky vyšším teplotám, ale i kvůli dešti. Oteplení o víkendu „V dalších dnech počasí ovlivní tlaková výše nad východní Evropou. Po její zadní straně k nám bude proudit teplý vzduch od jihozápadu,“ předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu. V pátek se pak rtuť teploměru vyšplhá na 11 stupňů a o víkendu by nás už mělo čekat jarní počasí.

Jak bude?

Dnes: zataženo, sněžení nebo déšť se sněhem. Den -3 až +1 °C.

Zítra: oblačno, na většině území občasný déšť se sněhem, místy mrznoucí. Noc -3 až +1 °C, na východě až -5 °C, den 2 až 8 °C.

Čtvrtek: polojasno, ojediněle přeháňky. Noc -3 až +1 °C, den 2 až 8 °C.

Pátek: zataženo, od západu občasný déšť, na horách sněžení. Noc -5 až +1 °C, den 3 až 8 °C.

Sobota: polojasno, na východě slabé sněžení. Noc -6 až +1 °C, den 5 až 11 °C.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.