PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Přichází skandinávský mráz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Přichází skandinávský mráz!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Blesk:Vlaďka Hradská)

Zima plná extrémů pokračuje. Po oteplení dorazil o víkendu mrznoucí déšť, sníh a nyní přichází i silný mráz. Ve středu by mělo být ráno i minus 18 stupňů.

Jih a jihovýchod Česka zasáhly mrznoucí deště. Na severu se pak k němu přidala i pořádná chumelenice. Ledová krusta, která ztížila život zejména řidičům, by se měla místy tvořit i dnes. „Namrzat mohou nejen silnice a chodníky, ale ledovka může vznikat i na stromech a drátech elektrického vedení, což může komplikovat dopravu i dodávky proudu,“ varují meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu. Až 20 cm sněhu O ochlazení se ve střední Evropě postaral severozápadní proud ledového vzduchu ze Sibiře.

Nyní k nám fouká přímo ze severu ze Skandinávie a teploty spadnou nad ránem až k -18 stupňům. Mrznout pak bude celý den. Severák navíc přifoukne nacucané mraky a napadnout může i 20 centimetrů sněhu. Teplotní výkyvy trápí silničáře, kteří už na řadě míst nyní utratili za údržbu víc peněz než loni za celé zimní období. A na brzký příchod jara můžeme zapomenout, podle dlouhodobého výhledu bude velmi chladný i začátek března.

Jak bude?

Dnes: zataženo, na jihovýchodě mrznoucí déšť, jinde sněžení. Den -7 až -2 °C.

Zítra: oblačno, sněhové přeháňky. Noc - 16 až -6 °C, den -8 až -4 °C, na jihu kolem -2 °C.

Středa: oblačno, občasné sněžení. Noc – 18 až -2 °C, den -7 až -3 °C, na jihu kolem -1 °C.

Čtvrtek: zataženo, sněhové přeháňky. Noc -12 až -7 °C, den -9 až -4 °C.

Pátek: oblačno, na horách místy sněhové přeháňky. Noc -16 až -8 °C, den -7 až -3 °C.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.