Problém v nemocnicích: Sestry chybí dlouhodobě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Problém v nemocnicích: Sestry chybí dlouhodobě

ilustrační foto
ilustrační foto (Reuters)

V některých pražských nemocnicích chybí zdravotní sestry. Personální situaci rovněž ztěžuje to, že mnozí zdravotníci jsou nakažení covidem-19 nebo v karanténě.

Nemocnici Na Bulovce chybí podle mluvčí nemocnice Mirky Kátrikové téměř 100 zdravotních sester. Dalších 12 zaměstnanců, z toho sedm zdravotních sester, je nyní doma kvůli pozitivním testům na covid-19. „Na zhoršující se vývoj pandemie covid-19 jsme se připravili dopředu a operativně tak přesouváme personál z pracovišť, kde byla omezena plánovaná péče. Personální problémy nyní akutně nemusíme řešit,“ uvedla mluvčí. Na neschopence je nyní také asi 500 zaměstnanců Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze, sdělila dnes ČTK mluvčí Marie Heřmánková.

Dlouhodobě nemocnici chybí asi 30 sester a deset lékařů, které by nemocnice ráda zaměstnala. Nyní s péčí o pacienty pomáhá asi 200 mediků z Lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Personální situace je dlouhodobě poměrně stabilní v Nemocnici Na Homolce. Aktuálně nemocnice podle své mluvčí Martiny Dostálové shání zvláště instrumentářky a sestry na jednotky intenzivní péče (JIP). Průměrně chybí asi 35 zdravotních sester a pět lékařů. Podobné je to i dalších špitálech...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.