Omezit se musíme ještě tak tři týdny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Omezit se musíme ještě tak tři týdny!

šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek
šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek (Foto Aha! – D. Černovský)

Opatření, která zastavila život Čechům, budou statistici doporučovat zachovat ještě dva až tři týdny. Informoval o tom šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek.

Počet hospitalizací totiž podle něj poroste ještě dva týdny. „Počty hospitalizovaných v žádném případě neklesají. Máme zasaženou velkou skupinu seniorů, což je záruka dalších a dalších hospitalizací,“ řekl ve středu poslancům Dušek. V posledních dnech jich přibývá přes 700 denně. Dále jsou podle šéfa zdravotnických statistiků velmi vysoké podíly pozitivně testovaných ze všech za den provedených testů. V některých regionech se podle něj zřejmě už trend otáčí, jinde ale stagnuje. Ve středu byl podíl téměř 29 procent. Pokud bude pozitivnější vývoj, Dušek odhaduje, že v polovině listopadu bude 6 tisíc až 9 tisíc nakažených covidem-19 denně. Za celý měsíc by pak mělo být kolem 100 tisíc případů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.