Nervozita a hádka ministrů: Ve hře byl i zákaz vycházení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nervozita a hádka ministrů: Ve hře byl i zákaz vycházení

Vláda zpřísnila koronavirová opatření: Plaga, Hamáček, Babiš a Prymula na tiskovce (12.10.2020)
Vláda zpřísnila koronavirová opatření: Plaga, Hamáček, Babiš a Prymula na tiskovce (12.10.2020) (Úřad vlády ČR)

Na světlo vypluly zákulisní informace o pondělní schůzi vlády. Ten den kabinet rozhodl o uzavření restaurací či omezení shromažďování. Podle Neovlivní.cz bylo zasedání vypjaté a došlo i na koaliční hádku. A kdo chtěl prosadit zákaz vycházení po 22. hodině?

Zakázat vycházet po desáté večer údajně prosazoval ministr zdravotnictví Roman Prymula (56, za ANO). S tím ale u kolegů narazil. A nebyl to jediný rozpor mezi ministry. Ten další nastal u zavírání restaurací. Nechat je otevřené chtěla šéfka stání kasy Alena Schillerová (56, za ANO) a ministr průmyslu Karel Havlíček (51, za ANO). A ne proto, že by chtěli pomoci podnikatelům, ale že podle nich vláda nemá peníze na odškodnění. Na zavření prý tlačil šéf rezortu školství Robert Plaga (42, ANO), jemuž vláda odklepla distanční výuku i pro 1. stupně základek. „Prohlásil, že když se mají zavřít školy, nechápe, proč zůstanou restaurace otevřené,“ popsal anonymně zdroj obeznámený s jednáním.

Parta amatérů

Během večera došlo i na koaliční hádku. Ministr vnitra Jan Hamáček (41, ČSSD) se rozčiloval, že si ministr Prymula během pondělí natočil dvě verze projevů, v nichž popisuje, co se zavede, aniž by to ministři ještě schválili. „Hamáček byl rozčilený, že takhle to nejde dělat. Že pak vláda vypadá jako parta amatérů a není možné takhle s veřejností komunikovat,“ popsal zdroj.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.