»Hrdina« Trump sundal roušku po hospitalizaci! Kritizují jej lékaři i syn | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

»Hrdina« Trump sundal roušku po hospitalizaci! Kritizují jej lékaři i syn

Americký prezident Donald Trump se vrátil z nemocnice do Bílého domu (5. 10. 2020)
Americký prezident Donald Trump se vrátil z nemocnice do Bílého domu (5. 10. 2020) (Reuters)

Prezident Donald Trump (74) chce americkému lidu ukázat, že korony se není třeba bát.

Prezident USA se po 3denní hospitalizaci po nákaze onemocněním covid-19 vrátil do Bílého domu, kde teď míní pokračovat v prezidentské kampani. Ještě předtím si však z tváře teatrálně strhl roušku, a to navzdory tomu, že je pravděpodobně stále infekční. Prezident byl již dříve kritizován za to, že vystavil nebezpečí své dva řidiče, kteří jej vyvezli pozdravit své přívržence, zatímco byl stále hospitalizován. „Je to nezodpovědné a sobecké,“ kritizoval Trumpa dr. Kavita Patel, který sloužil v Bílém domě za vlády prezidenta Obamy.

Není jediný. Své si myslí i Trumpův nejstarší syn Don Jr., který zmatené chování svého otce považuje za bláznivé. Jeho sourozenci však odmítají zakročit. Trump, který se v nemocnici léčil remdesivirem a steroidy se pochválil za to, že nemoci čelil. „Cítím se velmi dobře! Nebojte se covidu. Nenechte ho ovládnout vaše životy,“ uvedl na Twitter. Nákaza přitom připravila o život již více než 200 tisíc Američanů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.