RODIČE ŽALUJÍ SPERMOBANKU! Dárce lhal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

RODIČE ŽALUJÍ SPERMOBANKU! Dárce lhal

Wendy bylo brzy jasné, že se synem není něco v pořádku.
Wendy bylo brzy jasné, že se synem není něco v pořádku. (foto facebook)

Šokující a současně smutný případ řeší soud v americké Georgii. Ten rozhodl ve prospěch Wendy a Janet Normanových, které žalují tamní spermobanku Xytex. Firma totiž neprověřila dárce spermatu, pro kterého se pár rozhodl. Muž o sobě zásadním způsobem lhal.

Podle firmy pocházelo sperma od dárce #9623, který byl s IQ 160 jedním z předních kandidátů, hovořil čtyřmi jazyky, neměl žádné duševní problémy ani kriminální záznamy. Jenže synovi, který se Wendy a Janet narodil, byla ve 14 letech diagnostikována schizofrenie a porucha pozornosti včetně hyperaktivity. Problémový byl odmala, důkazem budiž několik hospitalizací, třeba poté, co vyhrožoval rodině smrtí, skokem ze střechy nebo když si úmyslně zlomil zápěstí...

Chlapec sám věděl, že něco není v pořádku, a tak se rozhodl vypátrat skutečného otce. Výsledek je děsivý. Dárcem byl jistý Chris Aggeles (43), schizofrenik, který byl opakovaně zatčen za krádeže a další trestné činy. Chris je biologickým otcem hned 36 dětí, které se narodily v letech 2000 až 2014. Není divu, že v Kanadě a USA figuruje hned ve 12 soudních sporech.

Nikdo z rodičů se ale nepokusil zažalovat přímo spermobanku – to až Wendy a Janet. A soud po předchozích zamítnutích teď jejich žádost posvětil, případem se bude dál zabývat. „Tohle je spravedlnost,“ uvedla Nancy Heshová, právnička páru.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.