Obžaloba: Máma týrala dvojčata, jedno (†2) zemřelo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Obžaloba: Máma týrala dvojčata, jedno (†2) zemřelo!

Jana G. může skončit až na 12 let za mřížemi.
Jana G. může skončit až na 12 let za mřížemi.  (Foto Aha! – Dan Černovský)

Zkažené zuby, opruzeniny a hladovění! Případ údajného týrání dvojčátek Honzíka (†2) a Míšy (4) řeší městský soud v Praze. Ženě hrozí 12 let za mřížemi.

Honzíček (†2) zemřel předloni na selhání srdce, podle obžaloby ve velkých bolestech a vyhladovělý. Údajně měl během dvou měsíců požít metamfetamin, kokain a diazepam. O rok později skončil v nemocnici jeho bratříček Míša (4). „Měl zuby černé i s dásněmi. Opruzeniny od plen jsme léčili měsíc,“ řekl soudu otec Roman O., který chlapečka loni na podzim získal do péče. Jana G. měla také dvojčátkům podávat tlumivý lék Diazepam. Chlapci měli rovněž požít drogy. V době jejich narození měla žena už čtyři děti (6, 5, 14, 18). Rodinu před Honzíčkovou smrtí prověřovala sociálka...

Otec: Honzíčka (†2) neměla ráda!

Zejména na Honzíčka měla být Jana G. zlá, odpírat mu jídlo, mateřskou něhu a dokonce ho bít! „Neměla Honzu od začátku ráda. Ostatní děti naočkovala proti němu. Měly pak k němu odpor,“ vypověděl otec dvojčat Roman O. ze Vsetína. S ženou se seznámil v restauraci v pražských Holešovicích, kde dělal číšníka. Stali se z ních spolubydlící a posléze partneři. „Občas jsme si šňupli pervitin, jednou, dvakrát za měsíc. Drogy domů nosila Jana,“ přiznal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.