Otčím Josef K. (21) mlátil Marečka (†2) do krve: Ne ublížení, vražda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Otčím Josef K. (21) mlátil Marečka (†2) do krve: Ne ublížení, vražda!

Josef K. s Marečkem j a Simonou.
Josef K. s Marečkem j a Simonou. (Foto Aha!– Michal Israel Volf)

Věděl, že může chlapečka zabít! To je důvod, proč včera odvolací soud o šest let zpřísnil trest Josefu K. (21) z Loun. Bil a trápil svého nevlastního synka Marečka (†2), dokud loni v únoru nezemřel.

Josef K. kloučka začal týrat loni v lednu poté, co se nastěhoval k jeho matce Simoně T. (20). „Malej zlobil, pokakával se, házel jídlo na zem. Přišlo mi, že to dělal schválně,“ vysvětloval loni Josef u prvoinstančního soudu. Proto se prý snažil ho »vychovávat « tvrdou rukou.

Krev na stropě
To se ale zvrhlo v týrání. „Viděl jsem, že měl na prdelce i strupy, to mu pak i stříkala krev, která potřísnila zeď a strop,“ popsal otčím, jak chlapeček dopadl, když ho bil přes zadek rukou i vařečkou. Přiznal také, že nevlastního synka sprchoval studenou vodou. Kriminalisté na těle hocha objevili i stopy po pálení asi cigaretami, kousance, vytrhané vlasy. K tomu se už Josef K. nepřiznal.

Neúcta k životu
Za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti dostal původně 16 let vězení. Žalobkyně Kateřina Boudová ale žádala, aby byl muž odsouzen za vraždu a potrestán 20 lety vězení. Včera jí dal za pravdu pražský vrchní soud a uložil ještě přísnější, výjimečný trest 22 let vězení. „Za svou zhruba čtyřicetiletou praxi jsem se s takovým nakládáním s dítětem ještě nesetkal, svědčí o naprosté neúctě k lidskému životu a o určitém sadismu obžalovaného,“ řekl soudce Jiří Lněnička.

Obvinili i matku
Útokům na syna měla přihlížet také jeho matka Simona, která občas svému synkovi přidala. „Jednou jsem to přehnala, když jsem mu dala na zadek rukou a on měl pak modřiny,“ vypověděla u soudu, kde vystupovala jako svědkyně. Kvůli týrání je také stíhána, v případě ale zatím nepadlo rozhodnutí.

Prní pomoc dával brčkem
Hošík zemřel poté, co jeho týrání loni 15. února vyvrcholilo. Po dalším útoku otčíma přestal reagovat. „Byl ztuhlý, jakoby v křeči, z pusy mu vytékaly sliny s krví. Snažil jsem se je odsát brčkem,“ vzpomínal Josef K. Když druhý den ráno s matkou viděli, že přestal dýchat, zavolali záchranku. Ale bylo pozdě, hošík zraněním podlehl.

Přečtěte si
reiner
25. 6. 2020 • 09:15

V takovémhle případě by měl platit trest smrti a matku zavřít také. Jen doufám, že mu to spoluvězni řádně spočítají ....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.