Prymula chce nová opatření | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Prymula chce nová opatření

Roman Prymula
Roman Prymula (Blesk:Jakub Poláček)

Další protiepidemická nařízení proti šíření koronaviru chce vydat ministr zdravotnictví Roman Prymula (56, za ANO). Oznámit je má už zítra anebo až v pátek. Co všechno se má omezit a uzavřít?

Šéf rezortu zdravotnictví neočekává, že by se v rámci nových nařízení uzavíraly základní školy. Ministra školství Roberta Plagu (42, ANO) chce ale přesvědčit, aby se dočasně zrušila »hudebka a tělák«. Při těchto předmětech totiž žáci nemusí nosit roušky. Brány se ale mají studentům zcela uzavřít na středních školách. Zavést se tam proto má distanční výuka. Přejít na ni mají i vysoké školy, a to na měsíc. Výjimka na univerzitách by mohla platit pro první ročníky. A omezit se má i shromažďování lidí. „Nazrál čas, abychom omezili volnočasové aktivity směrem k počtu osob,“ uvedl v nedělení Partii na Primě ministr Prymula s tím, že omezení bude počítat maximálně s 10 či 20 lidmi na aktivitu. Výjimka by mohla platit u svateb, na kterou by mohlo přijít až 30 osob.

Co čekat v nejbližších dnech

*omezení volnočasových aktivit na maximálně 10 či 20 lidí,

*svatby maximálně do 30 osob,

*zrušení hudební výchovy a tělocviku na základních školách,

*uzavření středních škol a zavedení distanční výuky,

*zavedení distanční výuky na vysokých školách alespoň na 1 měsíc, první ročníky mají mít výjimku a studenti na výuku budou moci chodit,

*představení výhledu do Vánoc

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.