Prymula slibuje: Příští týden přitvrdíme! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prymula slibuje: Příští týden přitvrdíme!

Video se připravuje ...

Další opatření, která omezí shromažďování lidí, přijdou příští týden! Podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly (56, za ANO) se mají dotknout hlavně volnočasových aktivit. Varovný je podle ministra přibývající počet hospitalizovaných a mrtvých.

Epidemie stálé sílí, a tak ministerstvo zdravotnictví v příštím týdnu vydá nová opatření, která nejspíš omezí počet lidí ve volnočasových aktivitách. „Musíme je omezit, pokud chceme dostat reprodukční číslo k jedné,“ řekl Prymula. Reprodukční číslo určuje, kolik lidí se nakazí od jednoho člověka. Podle ministra ale tato hodnota od minulého týdne klesla z 1,6 na 1,4.

NÁRŮST ZPOMALIL
Prymula včera uvedl, že nárůst nově nakažených covidem-19 lehce zpomalil. Čtvrtečních 2913 nakažených je podle něj maximum tohoto týdne. „Nejde nám ani tak o to, jestli máme 2000 nebo 3000 nově pozitivních, ale o to, jakým způsobem tato data ovlivňují náš systém a jeho kapacitu,“ řekl s tím, že záleží na počtu hospitalizovaných vyžadujících plicní ventilaci nebo počty úmrtí. Nová opatření jsou podle dat tak prý na místě. Podle Prymuly by se měla zvýšit kapacita testování na 30 tisíc testů za den. Teď jde asi o 23 tisíc.

Na druhém stupni
Podle semaforu, který hodnotí rizika nákazy dle regionů, je nově většina okresů oranžová, tedy na druhém stupni nebezpečí. Jediným nejrizikovějším, a tedy červeným regionem je stále Praha. Podle Prymuly se v hlavním městě stále nedaří trasovat konkrétní zdroj nákazy. Pokud by se Česko zbarvilo do jedné barvy, semafor by podle ministra ztratil smysl. „Můžeme se dostat do situace, kdy se zbarví jednou barvou, a pak bude nesmyslné semafor obnovovat. Jeho doba užívání je omezená,“ dodal.

Volit bez roušky? Přestupek!
Už příští pátek a sobotu budou krajské a senátní volby. Pokud se k urnám chystáte, nezapomeňte na roušku. Jestliže někdo přijde splnit svoji občanskou povinnost bez ústenky, komise mu to zakázat nemůže. Hrozí mu za to ale sankce ve správním řízení, jelikož komisaři mají povinnost hříšníka nahlásit hygienikům a policii. Lidé v karanténě budou moci hlasovat z auta ve středu od 7. do 15. hodiny. Pokud se někdo dostane do karantény po čtvrteční 20. hod., nebude mít možnost volit.

Roman Prymula se ujal ministerstva zdravotnictví:

Video se připravuje ...

 

 

 

 

Přečtěte si
-bello-
26. 9. 2020 • 11:50

Řekla bych, že Prymula je člověk na svém místě .Nezávidím mu, ale!
Lidi jsou strašně blbí.Nepochopili, že Covid 19 není politický, ale zdravotní problém.
A myslím, že řešit ho má skutečně vojenský stratég, když jsou občané státu ohroženi , protože právník Adam Vojtěch v té funkci spíš vlál , než sám rozhodoval.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.