Premiér Andrej Babiš: ROUŠKA KAŽDÉMU, RESPIRÁTORY SENIORŮM | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Premiér Andrej Babiš: ROUŠKA KAŽDÉMU, RESPIRÁTORY SENIORŮM

Premiér Andrej Babiš (ANO) při rozhovoru pro Blesk
Premiér Andrej Babiš (ANO) při rozhovoru pro Blesk  (Blesk:TONDA TRAN)

Zda se rozšíří povinnost zakrývat si ústa a nos i na dalších místech, není zatím jasné. Premiér Andrej Babiš (66, ANO) je ale už nyní hodlá rozdávat. Se svým záměrem teď půjde před ministry.

V českých skladech je podle premiéra dostatek zdravotnického materiálu, který by se mohl prostřednictvím pošty dostat k lidem. Babiš se domnívá, že je nyní správný čas, aby stát plošně distribuoval nakoupený zdravotnický materiál. „Máme dostatečné zásoby roušek i respirátorů a myslím, že senioři by měli od nás dostat ty respirátory dvojky (třídy FFP2, mají účinnost ochrany minimálně 92 procent, pozn. red.),“ uvedl šéf vlády v rádiu Impuls. Roušek je prý kolem 75 milionů a bylo by nutné vše důkladně promyslet. Vláda by o tom měla jednat v pondělí. O možné distribuci ústenek mezi lidi se mluvilo už na jaře, z rozdávání ale rychle sešlo.

Babiš láká Slováky do Česka: Přijeďte k nám, utrácejte u nás svá eura. Máme slabou korunu.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.