Nařízení nosit roušky či zákaz akcí v regionech? UŽ BEZ ZMATKŮ, URČÍ TO »SEMAFOR« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nařízení nosit roušky či zákaz akcí v regionech? UŽ BEZ ZMATKŮ, URČÍ TO »SEMAFOR«

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO)
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) (Twitter Andrej Babiš)

Od zítřka roušky a žádné velké akce! Takové nařízení v jednotlivých regionech už by nemělo být velkým překvapením. Také Česko pojede podle koronavirového »semaforu«. Podobně, jako už to praktikuje s ostatními zeměmi.

Tři pohotovostní stupně – červený, oranžový a zelený – představí dnes ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Budou přitom dána přesná pravidla, v jaké situaci se kraj dostane do té které barvy. A také jaká opatření budou následovat. „Stupně budou podle síly komunitního šíření,“ uvedl ministr v ČT. V úvahu se prý ale bude brát nejen nárůst pozitivně testovaných, roli sehraje i počet vážných případů. Podle »semaforu« budou mít přesné úkoly také nemocnice, které třeba budou muset přichystat koronavirové jednotky. V současné době by středního oranžového stupně podle Vojtěcha dosahovaly například Moravskoslezský kraj a Praha.

Aktuální pravidla pro nošení roušek čtěte ZDE >>>

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.