Koronavirus obchází nemocnicemi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Koronavirus obchází nemocnicemi

Uherskohradišťská nemocnice je kvůli nákaze v pohotovosti.
Uherskohradišťská nemocnice je kvůli nákaze v pohotovosti. (Foto nemuh.cz)

Koronavirus se nevzdává. Uzavřel multioborovou jednotku intenzivní péče (JIP) v nemocnici v Uherském Hradišti. Nakazilo se tam deset lidí.

Covid-19 testy prokázaly u devíti zaměstnanců ze 30 a u jednoho pacienta, který leží na na JIP po operaci nohy. „Další pozitivní leží na ARO, ale s případem nesouvisí,“ sdělil mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Oddělení je preventivně v karanténě, a tak další pacienty nepřijímá. Ostatní oddělení uherskohradišťské nemocnice fungují standardně. Pooperační intenzivní péče je zajištěna v nemocnicích ve Zlíně a Kroměříži. Šest pacientů, kteří přišli do styku s mužem na JIP, skončilo na infekčním oddělení. Na koronavirus se testují i ostatní zdravotníci. U nikoho dalšího se zatím onemocnění neprokázalo.

I další špitály
Za uplynulý měsíc zasáhlo onemocnění Covid-19 i další nemocnice. Jedno lůžkové oddělení, na kterém ležel pacient nakažený koronavirem, musela uzavřít Fakultní nemocnice Brno. Pozitivní test mělo i sedm zdravotních sester z chirurgického oddělení krajské Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj. Zřejmě se nakazily od pacientky. Nemocnice v Bohumíně na Karvinsku zaznamenala nákazu u dvou lékařů a jedné zdravotní sestry. V Městské nemocnici Městec Králové na Nymbursku se nakazilo Covid-19 dvanáct lidí. Byli mezi nimi pacienti i zaměstnanci. Koronavirus se objevil také u lékaře oddělení ARO trutnovské nemocnice a lékařky neurologie jičínské nemocnice. Oba se nakazili ve svém volném čase.

Přečtěte si
ptacek5
17. 7. 2020 • 11:33

já ho viděla. měl roušku a říkal se Pepa. Ploužil se po chodbách a skákal na pacoše

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.