Další povolení otěží: Půjdeme fandit a (někde) sundáme roušky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Další povolení otěží: Půjdeme fandit a (někde) sundáme roušky

Další uvolnění v nošení roušek je tu.
Další uvolnění v nošení roušek je tu. (Blesk:TONDA TRAN)

Další vlna uvolňování bude už v pondělí 15. června. Na hromadných akcích už bude moct být 500 lidí, na trzích už si znovu budeme moci dát něco k jídlu, a hlavně, venku už nebudeme muset mít roušky, když se k nám někdo přiblíží!

Důležitá zpráva je to pro sportovní fandy. Ve stavebně členěných areálech – třeba stadiony – bude moci být v každém sektoru s vlastním vstupem a zázemím najednou až 500 lidí. Platí to maximálně pro pět sektorů, ale i tak by se už mohlo jít brzy fandit třeba na fotbal. Stále ale bude platit, že při vzdálenosti menší než 1,5 metru budou muset mít lidé, kteří nejsou z jedné domácnosti nebo nejsou osoby blízké, nasazenou ochranu dýchacích cest. U hromadných akcí ve vnitřních prostorách, s výjimkou hlediště kin, divadel, koncertních sálů apod., platí pořád odstupy 2 metry i povinnost nosit roušku.

Venku už ne
Až dosud, pokud vás někdo cizí potkal venku, museli jste si podle pravidel nasadit roušky. To už ale od pondělí s výjimkou hromadných akcí, kde jsou rozestupy menší než 1,5 metru, platit nebude. „Nadále však ještě nějakou dobu zůstává v platnosti nošení roušek ve všech vnitřních prostorách staveb a v prostředcích veřejné dopravy,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (33, za ANO). Další změnou je, že restaurace a hotely už znovu budou moci nabízet švédské stoly, v divadle si koupíte dvojku vína anebo si zase budete moci relaxovat v parní sauně.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.