Vlak zabil vojáka z Afghánistánu! Živil se v Česku jako řidič... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vlak zabil vojáka z Afghánistánu! Živil se v Česku jako řidič...

Poté, co vlak narazil do auta, ho ještě asi 100 metrů vláčel.
Poté, co vlak narazil do auta, ho ještě asi 100 metrů vláčel.  (Foto Aha! – David Malík)

Dva roky se pohyboval na hranici života a smrti, když sloužil jako voják na misi v Afghánistánu. I když Armén A. (†27) službu přežil bez újmy, smrt si ho našla nečekaně v Česku. Zemřel při autonehodě na železničním přejezdu u Dobrovíze u Prahy.

Mladý muž, jenž řídil Lexus, ve kterém našel smrt, pocházel z Jerevanu, hlavního města Arménie. Do Čech si přišel vydělat peníze, aby pomohl své rodině. Právě proto se svým bratrem začal asi před půl rokem pracovat jako řidič Uberu. Dokonce se prý měl brzo oženit.

Zemřel na místě

Tragická nehoda se stala minulý týden v neděli. Šofér nedaleko letiště Václava Havla najel na přejezd, kde ho smetl vlak. Proč vjel na přejezd ve chvíli, kdy se k němu poměrně rychle blížil motorák, není jasné. Stálo ho to však život. „Muž zemřel na místě nehody. Záchranáři mu již nemohli pomoci,” řekla mluvčí záchranky Petra Effenbergerová.

Mladý muž se snažil zajistit rodinu.

Šlo o klientky

Ve voze s ním cestovaly ještě dvě ženy. Původní spekulace byly, že šlo o kamarádky. Teď se však ukázalo, že to byly klientky. „Jedna z nich utrpěla vážná zranění hlavy a vrtulník ji transportoval do Ústřední vojenské nemocnice. Druhou odvezla do Motola se středními zraněními sanitka,“ řekla mluvčí.

Poslední objetí

„Když jsme se zprávu dozvěděli, několik dní jsme řešili, jak to říct jeho matce,“ píše kamarád zemřelého. „Včera v pokoji plném příbuzných a s připravenými záchranáři se Arménova matka dozvěděla, že už není mezi námi. Její bolest je nesnesitelná a jediné, co si přeje, je naposledy obejmout své dítě,“ píše kamarád.

Sbírka na převoz těla

Podle informací Aha! nemá rodina zesnulého dost peněz na přepravu Arménova těla do rodné země, aby ho mohla důstojně pohřbít. Tvrdí to jeho kamarád, který zorganizoval sbírku na stránkách GoFundMe. Do včerejšího odpoledne se v ní vybralo 6 z potřebných 25 tisíc dolarů (141 tisíc z 587 tisíc Kč).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.