Na Valašsku mají unikátní galerii: Poslední večeře z ledu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Na Valašsku mají unikátní galerii: Poslední večeře z ledu!

Na Valašsku mají unikátní galerii.
Na Valašsku mají unikátní galerii. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Abyste na vlastní oči spatřili úžasné dílo Leonarda da Vinciho Poslední večeře, nemusíte jezdit do Milána. Najdete jej i v Rožnově pod Radhoštěm. V netradiční podobě. Z ledu!

Na Valašsku je unikátní celoroční Ledová galerie, jediná svého druhu v Evropě a zřejmě i na světě. „Po 21 letech, kdy jsme organizovali výstavu Ledové království v zimě ve stanu, jsme se posunuli dál. Postavili jsme speciální dům, ve kterém vznikla Ledová galerie,“ popisuje Dagmar Hrabalová z Art centra Dagi. „Letos jsme pro návštěvníky připravili téma Světoví umělci a jejich díla. Věnovat se jim bude průvodce a dostanou i něco na zahřátí do štamprle z ledu,“ pokračuje.

Warhol i Čapek

K vidění je zde zatím 13 unikátních soch ze speciálně upravených ledových bloků. Obdivovat můžete Monu Lisu od Leonarda da Vinciho, Cambellovu polévku od Andyho Warhola, Autoportrét Vincenta van Gogha nebo třeba pejska a kočičku Josefa Čapka. „Novinkou je nyní Výkřik od Edvarda Muncha a rozměrná Poslední večeře od da Vinciho,“ poodhaluje Dagmar Hrabalová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.