První »pokoronový« víkend: Davy Čechů vyrazily ven! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

První »pokoronový« víkend: Davy Čechů vyrazily ven!

Zoo Praha musela kvůli naplnění  kapacity 30. května 2020 ve 13:00 zavřít.
Zoo Praha musela kvůli naplnění kapacity 30. května 2020 ve 13:00 zavřít. (Blesk:Foto : Czech News Center / Rušinová Mária)

Počasí nás nezastaví! Prší? Nejsme z cukru! Hrady, zámky, poutě, hospody... Po karanténě vyrazili Češi ven a užívali si to. Pod mrakem, ale vcelku příjemné teploty okolo sedmnácti stupňů panovaly ještě v sobotu. V neděli se však nad většinou Česka definitivně zatáhlo, foukal ostrý vítr a pršelo. „Není to ideální, ale přece nebudeme sedět doma,“ shrnul pocity většiny Čechů student Petr (21) z Brna. K pivu na zahrádku si zkrátka oblékl teplejší bundu.

Křtiny na Blanensku
Kolotoče i příroda
Pořádně rušno bylo v městysu Křtiny na Blanensku. Milovníci kolotočů vyrazili na pouť v centru poblíž barokního kostela, na okraji města se otevřelo arboretum. Kvůli koronaviru s měsíčním zpožděním. V unikátním přírodním areálu o rozloze 23 hektarů s tisícovkou dřevin panovala pohoda, kterou narušily jen rozmary počasí. „Chvíli sluníčko, chvíli nepříjemný vítr a déšť, bylo to jako na těch kolotočích. Ale zážitek je neskutečný,“ svěřila se Dana Večeřová, která přijela z 20 kilometrů vzdáleného Brna.

Brno
Roušku? Raději masku!
Povinnost nosit roušku si někteří návštěvníci Jazzového baru U kouřícího králíka vyložili po svém. A místo ústenky si rovnou vzali gumovou masku. Kdo nechtěl sedět v roušce uvnitř, musel se na zahrádce pořádně přiobléknout. Teplota spadla pod 15 stupňů, v neděli hosty potrápily i dešťové přeháňky.

Plzeň
Výčepní s ústenkou, hosté nahoře bez
Život se začal po nucené koronavirové pauze vracet i do plzeňských hospod a klubů. V A.C.W. Saloonu nedaleko centra města hosty o víkendu čekaly kapela, točené i speciality místní kuchyně. „Jsme moc rádi, že si k nám hned po otevření lidé zas našli cestu,“ řekla majitelka Petra Kadlecová. Hosté chodí většinou po skupinkách, stoly jsou rozmístěné tak, že není problém dodržovat nařízené rozestupy.

Praha
Fronty na Hradě a zavřená zoo
Pořádný nápor zažily i nejoblíbenější pražské památky – Hrad a zoologická zahrada v Troji. V sídle hlavy státu, kde se dokonce výjimečně nemuselo platit vstupné, stáli lidé dlouhé fronty. Dodržovat museli dvoumetrové rozestupy. Zoo Praha v sobotu v jednu odpoledne nekompromisně zavřela brány. Vyčerpal se totiž povolený »koronavirový« návštěvnický limit, který je 8500 návštěvníků. V neděli pak kvůli deštivému počasí dorazilo lidí méně a zahrada se zavírat nemusela.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.