Jmenuje se Klaus a vypadá jako Hitler! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jmenuje se Klaus a vypadá jako Hitler!

Klaus ve výběhu s jednou ze samic.
Klaus ve výběhu s jednou ze samic. (Foto Aha – Jiří Čada)

Klaus, sedmiletý samec kriticky ohroženého filipínského druhu prasete visajánského, přijel do jihlavské zoo ze Skotska už před časem. Trefil se ale do doby, kdy začínala protikoronavirová omezení a zoo se zavřela. Klause tedy mohou návštěvníci zoo vidět až teď.

Výběh s ním nyní sdílejí i dvě o rok starší samice, které, jak už Aha! informovalo, přicestovaly do Jihlavy loni v prosinci z děčínské zoo. „Jeho příjezdem zahrada získala vůbec nejvzácnější chovaný druh zvířat, jaký jsme kdy měli,“ vysvětluje mluvčí zoo Martin Maláč. Klaus zaujme návštěvníky na první pohled svým nevšedním účesem – chocholem na hlavě. Chovatelům prý jeho patka hozená do čela připomíná Adolfa Hitlera (†56). „Do několika let budou tato zvířata ve volné přírodě vyhubena. Jeden poddruh už zanikl a na dvou filipínských ostrovech, kde zcela mizí původní prales, jich žije možná už jen pár desítek,“ poukazuje Maláč na vzácnost zvířat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.