Statečná Martina: Rakovina, nehoda, amputace ruky a... Šije roušky pro kamarády! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Statečná Martina: Rakovina, nehoda, amputace ruky a... Šije roušky pro kamarády!

Martina, přes svůj hendikep, prokazuje při šití neuvěřitelnou šikovnost.
Martina, přes svůj hendikep, prokazuje při šití neuvěřitelnou šikovnost. (Foto Facebook)

Českou vlnu solidarity a vzájemné pomoci při boji proti epidemii koronaviru nejspíš vůbec nic nezastaví. Svědčí o tom i příběh paní Martiny z Vážan nad Litavou na Vyškovsku. Ta šije roušky pro blízké i známé a ani to, že má po nehodě jen jednu ruku, jí v tom prostě nezabrání.

„Tak jsem se pustila do šití roušek, protože se mě víc známých ptalo, jestli je náhodou nešiji. Myslela jsem, že to je na mě složitý, protože je potřeba skládat a vkládat tkaničky, a tak jsem si myslela, že to nezvládnu,“ napsala na svém Facebooku vystudovaná sestřička Martina. Jak informovala Česká televize, Martina měla v životě velikou smůlu. Přesto je neuvěřitelná. „Překonala rakovinu prsu, po autohavárii, kterou nezavinila, přišla o ruku, pohyb prstů druhé ruky má omezený parézou (obrna – pozn. red),“ popsala v reportáži. Ale ani to ženě nezabránilo v pomoci druhým. V době intenzivního nedostatku roušek je Martinina pomoc více než zapotřebí, a tak se rozhodla jednat. „Nedalo mi to a zkusila jsem to,“ napsala na sociální síť. Se stříháním a špendlíky jí pomohly kamarádky, kterým ve svém příspěvku děkuje. Dál už je to ale všechno jen na ní. „Teď se můžu věnovat čistě šití, a tak mi to jde podstatně rychleji,“ libuje si.

Martina, přes svůj hendikep, prokazuje při šití neuvěřitelnou šikovnost.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.