Epicentrum nákazy COVID-19: Dům smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Epicentrum nákazy COVID-19: Dům smrti!

Lékaři v ochranných oblecích.
Lékaři v ochranných oblecích. (Reuters)

Celé Spojené státy straší případ pečovatelského domu Life Care Center v Kirklandu na západě země. Na koronavirus Covid-19 tam už zemřelo 23 lidí. Odborníci dům hrůzy označili za epicentrum nákazy ve státě Washington.

V pečovateláku žilo 120 starých lidí, 54 z nich už bylo s příznaky nákazy koronavirem rozvezeno do karantén po okolních nemocnicích. Nejméně 31 z nich mělo pozitivní testy. Symptomy nemoci má i 70 zaměstnanců domova a dokonce i hasiči, kteří pomáhali s evakuací pacientů.

Velká záhada
Není divu, že od víkendu nad Life Care Centrem převzala vládu skupina federálních zdravotních inspektorů, kteří úpěnlivě vyšetřují, kde se tam nákaza vzala, proč se tak rychle šíří a proč zabíjí tolik lidí. Žádné odpovědi ale zatím nenašli. Mezi posledními oběťmi jsou tři ženy ve věku 70 až 80 let.

Jen přes sklo
Když Marty Shape přijel z nedalekého Seattlu v obavách navštívit svou matku Judy, vůbec ho k ní nepustili. A tak si našel okno jejího pokoje a alespoň ji spatřil přes sklo. Popovídali si jenom přes telefon. Cheri Chandlerová, která má v domově rodiče, už začala před centrem protestovat. „Life Center nekontaktovalo příbuzné. Proč? Kdo je za to zodpovědný?,“ má napsáno na tabuli.

Drsné záběry utrpení při koronaviru: Takhle vypadají těžké případy, pacienti hledají úlevu na břiše.

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.