Zhubla 30 kilogramů a je hvězdou fitness! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zhubla 30 kilogramů a je hvězdou fitness!

2017 VS 2019
2017 VS 2019 (Foto Instagram)

Fráze, že nikdy není pozdě začít žít lepší život, zní jako laciné klišé. Kanaďanka Joan MacDonaldová (73) z Ontaria ovšem dokázala, že je pravdivá. V 70 letech se rozhodla dát dokupy, během tří let zhubla 30 kilo a stala se hvězdou fitness!

Zápal pro cvičení u ní odstartovalo upozornění lékařů: „Pokud budete i nadále pokračovat ve svém zdravotním stylu, budeme vám muset zvýšit dávku léků!“ Na něco takového ovšem Joan nehodlala přistoupit. „Byla jsem frustrovaná, extrémně obézní, trápila mě artritida... Měla jsem kvůli tomu na sebe zlost a věděla jsem, že je čas na změnu,“ vzpomíná Kanaďanka. Jedním z hlavních hnacích motorů pro ni bylo i to, když viděla, jak se její matce zhrošuje zdraví, bere hrsti léků... „Věděla jsem, že bych skončila stejně. A takový život jsem pro sebe nechtěla,“ vysvětluje Joan. S krušnými začátky jí pomohla dcera Michelle, která je cvičitelkou jógy, expertkou na silový trojboj a profesionální kuchařka.

Společně tak pro Joan nastavily cviky i jídelníček. Místo vysedávání u televize či vyplňování křížovek začala odhodlaná babča posilovat svaly a zvyšovat svou vytrvalost. Kromě jógy vyrážela na časté procházky a začala zvedat závaží. „Zařekla jsem se, že to prostě dokážu a nevzdám se, ani když to pro mě bylo zprvu velmi obtížné,“ vypráví Joan. Přesvědčení vytrvat nakonec přineslo neuvěřitelné výsledky – nejenom že se cítí fantasticky, je o třicet kilo lehčí, ale navíc už nemusí brát ani žádné léky!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.