Myslivec chtěl parohy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Myslivec chtěl parohy

Myslivce obvinili z krádeže, škoda je devět tisíc korun.
Myslivce obvinili z krádeže, škoda je devět tisíc korun. (Foto:)

Kvůli touze po parádní trofeji se dostal do problémů myslivec (36) z Klatovska. V cizí honitbě našel uhynulého jelena, uřízl a sebral jeho hlavu. Majitele revíru poškodil o devět tisícovek.

Dobře ale věděl, že na trofej nemá nárok. Když potkal na silnici policejní kontrolu, zazmatkoval a chtěl ujet. Nakonec naboural do zábradlí. Při prohlídce vozu čekalo policisty překvapení. „Muž převážel čerstvě oddělenou hlavu od těla jelena evropského s trofejí čtrnácteráka,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová. Nimrod tvrdil, že zvíře legálně skolil. Pak zas, že jelena našel uhynulého. „Muž si hlavu jelena přisvojil, i když věděl, že zvěř je majetkem uživatele honitby,“ dodala Ladmanová. Policisté zjišťovali i to, jestli zvíře v cizím revíru neupytlačil. Mršinu se ale najít nepodařilo. Myslivce obvinili z krádeže, škoda je devět tisíc korun.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.