Valašské slavnosti myslivosti: Trofejím dominoval dvacaterák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Valašské slavnosti myslivosti: Trofejím dominoval dvacaterák!

Srnčí trofeje.
Srnčí trofeje. (Foto pro Aha! – Michal Zubíček)

Komu se nelení, tomu se... jelení. Tak si říkají myslivci, vládci lesa. Ti měli velký sraz na Valašských slavnostech myslivosti v Pozděchově na Vsetínsku. A bohatému programu dominovala výstava trofejí.

„Jen jeleních paroží máme 230, srnčích trofejí 750, 110 dančích, ale také 25 mufloních,“ řekl Aha! šéf akce Michal Zubíček (49), předseda vsetínského okresního mysliveckého spolku.

Velká rarita

Naprosto úžasné bylo obří jelení paroží mimořádně statného dvacateráka! „Máme na výstavě opravdu špičkové věci z posledních šesti let, co se jelení zvěře týče. Mezi nimi i paroží uloveného dvacateráka, což je velká rarita. Obřího samce ulovil kolega u Valašské Bystřice. Společně s dalšími unikáty poputuje na velkou mezinárodní soutěž. Ta se v září uskuteční v Lysé nad Labem,“ dodal Michal Zubíček.

Myslivecká maturita

„Máme tu i soutěž v odhadu, kolik které paroží váží. Já jsem rozhodčí, bude to jako myslivecká maturita, tu pravou jsem nedávno absolvovala na gymnáziu ve Valašských Kloboukách,“ popsala své účinkování jedna z nejmladších adeptek myslivosti Elena Žáková (19) ze Střelné. Na Valašsku připravili spoustu soutěží pro děti i dospělé, také se tu vařilo, ochutnávaly se třeba jelení řízky, srnčí guláš nebo dančí pečeně.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.