Seniorka (70) neuhlídala psa: Hrozí jí dva roky basy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Seniorka (70) neuhlídala psa: Hrozí jí dva roky basy!

Černou můru všech pejskařů prožila žena (42) z obce u Klášterce nad Ohří.
Černou můru všech pejskařů prožila žena (42) z obce u Klášterce nad Ohří. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Venčíte malého pejska na vodítku, když najednou přiběhne huňatá obluda a rodinného mazlíčka vám začne trhat. Černou můru všech pejskařů prožila žena (42) z obce u Klášterce nad Ohří. Majitelku (70), která svého hafana neuhlídala, policie právě obvinila. Hrozí jí dva roky vězení.

Mladší pejskařka šla loni o prázdninách tak jako každý den vyvenčit malého chlupáče. Měla ho na vodítku, on radostně očmuchával každý roh. Vmžiku však bylo všechno úplně jinak.

Nejprve štěkal
Ze zahrady u rodinného domu se začal ozývat děsivý štěkot, vzápětí z ní vyskočil velký halama. Vrhl se na mrňouse a potrhal ho. Vyděšená žena se snažila útočící zvíře odehnat, to se ale vrhlo i na ni. Skončila v nemocnici s těžkým poraněním ruky, její psík u veterináře. Za léčbu pokousaného psa zaplatila majitelka 7000 Kč.

Půlroční léčba
Policisté nyní obvinili seniorku z těžké újmy na zdraví z nedbalosti, protože svého psa nezabezpečila. „Při odchodu ze zahrady u domu nezajistila, aby její pes většího plemene nemohl vyběhnout ven,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Vyšetřovatelé ukončili případ teprve nyní, poraněná majitelka psa se léčila celého půl roku. „Za chování domácích mazlíčků odpovídají jejich majitelé. Hlídejte si je,“ vyzvala Glogovská.

Jitka K. (54): Čeká ji čtvrtá operace
Boj o život se psem, který utekl z pozemku souseda a napadl ji, svedla loni 30. června i Jitka K. (54). Šel jí po krku a jen tím, že si v pudu sebezáchovy dala ruku před obličej, si zachránila život. „Slyšela jsem jen křupnutí. Překousl mi ruku,“ popsala. Pak už prý jen vnímala, že její manžel, který vyběhl z domu, psa odtáhl a příjezd sanitky. Má před sebou čtvrtou operaci ruky. „Stále velmi trpí. Má bolesti. Vozím ji na převazy,“ řekl muž napadené. Protože majitelem útočícího psa neuznaného plemene bandog je policista, případ vyšetřuje Inspekce bezpečnostních sborů. „Mohu potvrdit, že se touto záležitostí zabýváme. Více sdělovat nebudeme,“ napsala včera její mluvčí Ivana Ngueynová. Podle informací Aha! byl policista již obviněn z ublížení na zdraví z ne dbalosti a hrozí mu dva roky vězení. Psa se zbavil.

Vlčák ženu zabil
Pes zaútočil na ženu (†38) loni v prosinci v Otradově na Chrudimsku. Československý vlčák vyběhl ze sousedovy zahrady a pokousal ji na horní polovině těla. Mrtvou ji u domu našel její muž. Policie se případem stále zabývá, pes musel být utracen.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.