Obžaloba: Ukopali muže pro pět stovek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Obžaloba: Ukopali muže pro pět stovek!

Obžalovaný Vladimír D.
Obžalovaný Vladimír D. (Foto Aha! – Michal Charbulák)

Pozvali ho na víno a nocleh, pak ho měli napadnout! Obžaloba viní dva kumpány, že kvůli pěti stokorunám zmasakrovali muže bez domova tak, že upadl do kómatu a nedávno zemřel v nemocnici.

Proces u Krajského soudu v Ostravě s Vladimírem D. (36) a Martinem T. (41) zkomplikoval fakt, že Tomáš D., kterého měli loni v květnu svléct do naha, okrást o pětistovku a poté zbít a zkopat, už k tomu nic nepoví. Zemřel po několikaměsíčním pobytu v nemocnici. A napadení nikdo neviděl. „Viděl jsem, jak ho šacovali, svlékali, vyhrožovali, že ho zakopou pod zem. Že by ho mlátili, jsem ale neviděl,“ krčil rameny Petr T., jediný přímý svědek události. O napadení promluvil jen Tomáš D. „Napadli mě a okradli,“ stihl říct obsluze benzínky, kde hledal pomoc a přivolaným policistům. To byla jeho poslední slova, následně upadl do kómatu. Nyní se ještě čeká na znalecký posudek, který by měl určit příčinu smrti. Obžalovaným hrozí až 12 let vězení.

A jeho kumpán Martin T.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.