Oběť střelce z ostravské polikliniky: Modlitba pro motorkáře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Oběť střelce z ostravské polikliniky: Modlitba pro motorkáře

Dojemný pohřeb Roberta P. (†46), který se stal jednou z obětí masakru v ostravské nemocnici.
Dojemný pohřeb Roberta P. (†46), který se stal jednou z obětí masakru v ostravské nemocnici. (Blesk.cz - Robert Klejch)

Celoživotní vášní Roberta P. (†46) ze Staré Vsi nad Ondřejnicí byly motocykly. Třikrát se na motorce naboural, a když se léčil, zastřelil ho vyšinutý vrah. Lidé se s ním loučili na místním hřbitově.

Rodina, kamarádi i kolegové nosili do smuteční síně věnce a květiny. Pak zazněla píseň Modlitba pro partu od Tří sester, rakev zajížděla za katafalk při rockové baladě. „My ho měli moc rádi všichni,“ řekl bývalý kolega z vězeňské služby.

Vzpomínalo se na staré dobré časy, kdy zval bývalý dozorce Robert známé pod pergolu na posezení. Rád griloval, nabízel slané pečené dobroty. V dětství bývával spíše samotář. Lepíval si modely z ABC. Protože byl zručný, vyučil se zámečníkem. Celý život miloval motorky, přežil na nich tři vážné karamboly. Když se kurýroval z toho posledního, zastřelil ho v nemocnici vrah Ctirad Vitásek (†42).

Sbírka pokračuje
Veřejnost soucítící s oběťmi vraha a jejich rodinami poslala ve veřejné sbírce zřízené Fakultní nemocnicí Ostrava na účet 73030761/0710 k 20. prosinci částku 5 839 641 korun. Další peníze dá pozůstalým město, krajský úřad i porubský obvod. Sbírka fakultní nemocnice pokračuje do 31. března.

Zabil sedm lidí
Ctirad Vitásek (†42) popravil 7 lidí v čekárně traumatologie minulé úterý. Dva současné pracovníky ostrahy věznice Petra Š. (†39) a Petra L. (†49) a jejich bývalého kolegu Roberta P. (†46). Zabil laborantku Danu T. (†64) i ženu na vozíčku (†28), manželku poručíka Celní správy ČR. Sedmou obětí byla seniorka (†68), která podlehla zraněním i přes rychle provedenou operaci.

Mluvčí FN Ostrava Petra Petlachová:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.