Solidarita s obětmi tragédie v Ostravě: Fanoušci Baníku vybírají statisíce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Solidarita s obětmi tragédie v Ostravě: Fanoušci Baníku vybírají statisíce

Fanoušci Baníku společně se sparťanskými v sobotu na stadionu uctili minutou ticha oběti úterního masakru.
Fanoušci Baníku společně se sparťanskými v sobotu na stadionu uctili minutou ticha oběti úterního masakru. (Foto Aha! – Michal Ptáčník)

Více než 13 tisíc fanoušků ostravského Baníku se v sobotu nepřišlo jen podívat na fotbal se Spartou. Většina sáhla do peněženek a věnovala peníze pro pozůstalé po tragické střelbě ve fakultní nemocnici.

Kromě klubu, který přispěl na transparentní účet 150 000 korun, se na rodiny obětí složili také hráči a fanoušci. „Dal jsem čtyři stovky, snad se nakonec posbírá dost peněz, aby to blízkým po obětech střelby aspoň trochu pomohlo,“ řekl Martin Kovář (35) u vstupu na stadion. A není jediný. U kasiček, do kterých si před jinými zápasy fanoušci vybírají příspěvky na choreo, se lidé hromadili. „Na fotbal nechodím, ale když se to spojilo s možností pomoci pozůstalým, tak jsem taky s manželem vyrazila,“ řekla Jana Volná (28). Kolik se nakonec vybralo celkem peněz, nebylo ještě v neděli jasné. „Celé odpoledne budeme počítat mince. Už teď ale víme, že částka se vyšplhá do statisíců,“ řekl jeden z baníkovských »kotelníků« a organizátor dobrovolné fanouškovské sbírky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.