Loučili se s vězeňským dozorcem Petrem Š. (†39): Stal se obětí vraha na ostravské poliklinice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Loučili se s vězeňským dozorcem Petrem Š. (†39): Stal se obětí vraha na ostravské poliklinice

Přišli se rozloučit i kolegové z vězeňské služby.
Přišli se rozloučit i kolegové z vězeňské služby. (Foto Aha! – Robert Klejch, ara)

Čtyřčlenná uniformovaná stráž u rakve, květiny, věnce a pláč... Tak vypadalo poslední rozloučení s dozorcem a řidičem vazební věznice Petrem Š. (†39). Minulé úterý ho v Ostravě zastřelil vrah Ctirad Vitásek (†42).

Petr Š. měl za sebou pohnutý osud. Rodina popsala, že se narodil předčasně, ve třech letech osiřel a celý život byl nemocný. Nyní, když měl milující manželku Pavlu a radost mu přinášel syn Jaroslav (9), všechno skončilo. Dne 10. prosince Petra Š. v čekárně ostravské polikliniky zavraždil šílený střelec Ctirad Vitásek (†42).

Dojemné loučení

Na poslední cestě včera Petra Š. doprovázela instrumentální verze skladby filmu Titanic a houslová verze hitu Despacito a jako poslední valčík z opery La Traviata. Rakev klesla do útrob katafalku a rozplakali se i tvrdí chlapi v uniformách. „Věřím, že se s námi loučil ještě čtyři dny po té tragédii. Měsíc jasně svítil, až pátou noc pohasl,“ zazněla ve smuteční řeči dojemná slova manželky Pavly.

Dostaví dům

„Jeho manželka zachraňuje životy pacientů coby lékařka onkologie fakultní nemocnice,“ rozplakal se příbuzný oběti. Na Petra zavzpomínali prostřednictvím květin a smutečních věnců také kolegové z Vězeňské služby nebo spolužáci z Vysoké školy báňské, kde Petr Š. studoval. Kolegové ho měli Petra natolik v oblibě, že se rozhodli pomoci rodině dokončit rozestavěný dům.

Pohřeb Simony D.: Jen ti nejbližší

Neveřejný malý obřad uspořádala nejbližší rodina Simoně D., kterou bezcitný masový vrah rovněž zastřelil ve Fakultní nemocnici. „Nezlobte se, je to pro nás velmi citlivé,“ zdůvodnila maminka jejího manžela, příslušníka Celní správy.  

Veřejná sbírka dál roste

Veřejnost soucítící s oběťmi vraha a jejich rodinami poslali ve veřejné sbírce zřízené Fakultní nemocnicí Ostrava na účet číslo 73030761/0710. Sbírka fakultní nemocnice pokračuje do 31. března a zatím se vybralo přes 4 902 588 korun. Další peníze dá pozůstalým město, krajský úřad i porubský obvod. 

Sedm obětí a sebevražda

Ctirad Vitásek (†42) zabil na místě šest lidí, sedmou svoji oběť zranil smrtelně, a další dvě lehce. Pak se odjel svěřit s hrůzným činem mamince, která následně zavolala na policii. Když jej muži zákona dostihli, střelil si kulku do hlavy.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.