Oběť střelce z ostravské polikliniky: Okin by se pro vás všechny rozdal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Oběť střelce z ostravské polikliniky: Okin by se pro vás všechny rozdal!

Čtvrtou mužskou obětí ostravského masakru je Oskar J.
Čtvrtou mužskou obětí ostravského masakru je Oskar J. (Facebook)

Smuteční síň krematoria ve Slezské Ostravě praskala včera ve švech. Stovky lidí se přišly rozloučit s Oskarem J. (†28). Byl obětí masového vraha Ctirada Vitáska (†42) z ostravské fakultní nemocnice.

Jak moc byl věčný optimista a snílek Oskar J. oblíbený, doložila do posledního místa zaplněná obřadní síň. V čele síně byla na katafalku s fotkou položená bílá rakev. „Okinku, budeš vždy v našich srdcích,“ bylo napsáno největším písmem na jejím čele. Pod rakví bylo položeno obrovské množství smutečních věnců a květin od spolužáků, příbuzných, kamarádů z posilovny a mnoha dalších. Před katafalkem stály dvě obří kytice »Okinkovi od maminky a taťky« a »Okinkovi od bráchy a sestry«.

První dvě skladby, které při obřadu zazněly, byly ostré rapové vypalovačky. Na závěr ale přišlo zklidnění v podobě písně Srdce nehasnou od Karla Gotta a jeho dcery Charlotty. Během písně již rakev pomalu klesala do útrob katafalku. Smutek v zaplněné síni byl v tu chvíli hmatatelný. Slovo si krátce vzal Okinův tatínek Oskar J. starší. „Co říct? Okin by z vás byl nadšený, moc vám všem děkujeme, že jste přišli,“ řekl.

Tatínek: Běžte se opít, řekl by Okin
Slovo si vedle rakve svého syna vzal jeho tatínek Oskar J. starší. „Úplně slyším, jak mi Okin říká, přece nenecháš mluvit profesionální plačku, proto pár slov řeknu já…“ řekl na úvod. „Měl by velkou radost, že vás tady všechny vidí. Rozdal by se pro vás všechny. Byl to věčný optimista, bohém, kterého nešlo nemilovat. Kdyby mohl, řekl by, ať se okamžitě jdeme všichni opít,“ dodal.

Veřejná sbírka pokračuje
Veřejnost soucítící s oběťmi vraha a jejich rodinami poslala ve veřejné sbírce zřízené Fakultní nemocnicí Ostrava na účet číslo 73030761/0710 k 18. prosinci částku 4 365 144 korun. Další peníze dá pozůstalým město, krajský úřad i porubský obvod. Sbírka fakultní nemocnice pokračuje do 31. března.

Zpověď blízké ostravského vraha Ctirada V.: Patrně trpěl hypochondrickým bludem.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.