Policie o šílenci (35) z BMW u Písku: Pálil na škodovku a cisternu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policie o šílenci (35) z BMW u Písku: Pálil na škodovku a cisternu

Do čelního skla šly dvě střely, další trefila boční dveře.
Do čelního skla šly dvě střely, další trefila boční dveře. (Foto Policie ČR)

Střílel na předjíždějící škodovku, v níž cestovali dva muži. Policie střelce (35) z BMW s pražskou registrační značkou dopadla ve středu krátce po činu v Písku. Včera byl obviněn z pokusu o dvojnásobnou vraždu a z obecného ohrožení a podali návrh na vzetí do vazby.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že na silnici 1/4 u Krsic neútočil poprvé. „Kriminalisté nyní zjistili, že muž střílel také po cisterně převážející pohonné hmoty. Naštěstí i v tomto případě se nikomu nic nestalo,“ řekla policistka Vlasta Suchánková.  Střelec použil legálně drženou zbraň, tu u něj ale nenašli. Během zadržení na lávce přes Otavu v Písku ji zřejmě hodil do vody.

Před střelcem ukryli děti

Slovy vděčnosti zasypali hokejové trenéry v Písku rodiče malých hokejistů. Ti přispěli k dopadení střelce. Upozornili na hledané BMW a ukryli 50 dětí, které právě trénovaly na ledě. „Stáhli jsme je do jedné z šaten. Tam byly i s učitelkami. Střelec mohl být na stadionu, nebylo nač čekat,“ popsal šéftrenér IHC Králové Písek Jan Kudrna. Lávka, kde byl lapen, je totiž těsně vedle stadionu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.