Zabásli miss Hitler! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zabásli miss Hitler!

Francesca Rizziová
Francesca Rizziová (Foto Reuters, Profimedia.cz)

Italská policie pozatýkala skupinu 19 lidí, která plánovala založení nové nacistické strany. V klepetech skončila i blondýnka Francesca Rizziová (26), která má na zádech vytetovanou obří říšskou orlici, hákový kříž a je loňskou královnou zvrácené soutěže zvané Miss Hitler.

Neonacistka původem z Milána se netají tím, že jejím největším idolem je německý diktátor Adolf Hitler (†56). Rozum stát ovšem zůstává i nad jejími »názory«: „Židé by měli zmizet z povrchu země. Chybí nám jen krematoria a pece, které by je sprovodily ze světa. Za Žida bych se provdala jenom proto, abych ho mohla každý den mučit. Jen když o nich mluvím, svědí mě celé tělo, jsou jako ošklivá zvířata a jako taková by měla být vyhubena.“ Ve zrůdných myšlenkách ovšem pokračuje i dál: „Všichni Židé by měli mít od narození Davidovu hvězdu, ženy bych automaticky nechávala sterilizovat, muže vykastrovat. Obdivuji Hitlera, že je chtěl všechny spálit.“

Meče, pušky...
Skupina neonacistů sdílela stejně zvrácené myšlenky, které je vedly k nápadu, že společně založí Italskou národně socialistickou stranu dělnickou. K jejich okamžitému zatčení v rámci policejní operace s krycím jménem Černé stíny pomohlo i to, že se u nich doma našel celý arzenál loveckých pušek, automatických zbraní, kuší, mečů, výbušnin a nožů, ale také vlajky s hákovými kříži a nápisy »bílá síla« či publikace s neonacistickou tematikou.

Zvrhlá soutěž nacistické krásy
Do kontroverzní soutěže se hlásí mladé extremistky, které posílají svoje snímky s nacistickou tematikou a mj. popisují, proč vzhlížejí k třetí říši. O vítězce se hlasuje přes internet. Stránka, která soutěž hostila, už byla zablokována.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.