Podivín, který tvrdí, že je prasynovcem Adolfa Hitlera: Zneužil dítě?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Podivín, který tvrdí, že je prasynovcem Adolfa Hitlera: Zneužil dítě?!

Podivín žijící u českých hranic, který tvrdí, že je prasynovcem Adolfa Hitlera.
Podivín žijící u českých hranic, který tvrdí, že je prasynovcem Adolfa Hitlera. (Foto Profimedia.cz, Twitter)

Na holé hlavě má vytetovaný obrazec připomínající sovu, zeď mu kromě německé vlajky pověšené vzhůru nohama »zdobí« portréty Adolfa Hitlera a Usámy bin Ládina. Tenhle podivín se jmenuje Romano-Lukas Hitler (69) a tvrdí, že je posledním žijícím příbuzným nacistického diktátora. A teď ho odsoudili za pedofilii!

Vyšinutý důchodce bydlí v Görlitzu, nejvýchodnějším německém městě ležícím jen 30 km od českých hranic. Právě tam se obětí jeho choutek stala jistá Ania R. (13). „Prodával jsem garáž a na inzerát zareagoval právě on. Víc než garáž ho ale zajímala moje dcera. Kupoval jí dárky, květiny a oblečení, dokonce nám řekla, že ji požádal o ruku,“ soptí dívčin otec Piotr, jenž dohnal »Hitlera« až před soud.

20 tisíc pokuta

Soudce Ulrich Schettgen ho shledal vinným z toho, že Aniu proti její vůli líbal na tváře a na krk a nařídil mu vyplatit rodině odškodné 800 eur, tedy přes 20 tisíc korun. Hitler ale dál tvrdí, že nic neprovedl.

On toho ale napovídá dost. Třeba to, že mu prokleté příjmení vždy komplikovalo život. „Je to kříž nosit takové jméno, nikomu bych to nepřál. Lidé si mě dobírají, míval jsem problém najít kvůli němu práci,“ stěžuje si, ovšem otázku, proč si příjmení legálně nezměnil, nechává bez odpovědi. „Až zemřu, už nebudou žádní další Hitlerové, jsem poslední. Ta hanba musí skončit,“ naznačuje, že má k nacistickému vůdci odpor.

Pak ale těžko říct, proč ho věší na zeď...

Historikové: Lže

Romano-Lukas tvrdí, že Adolf Hitler byl jeho prastrýc. „Adolfův otec Alois měl mladšího bratra a já jsem jeho pravnuk,“ ujišťuje, ovšem historikové jsou k jeho prohlášení skeptičtí – Alois Hitler byl totiž podle nich jedináček. Podivín z Görlitzu se každopádně ohání občankou, na níž má skutečně zapsáno příjmení Hitler. „Moji rodiče po válce utekli do Bratislavy, kde zemřeli, a mě později adoptovala polská rodina. Do Německa jsem se přestěhoval až v dospělosti,“ vypráví.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.