Rádce Aha! Vyznejte se ve střihách džínů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Rádce Aha! Vyznejte se ve střihách džínů!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Archiv firem)

Skinny, straight, slim, boyfriend nebo třeba flared (bell bottom)... Že vám to možná něco říká a nedokážete to hned nikam zařadit? Jedná se o různé střihy džínů. Jak zvolit ten správný pro vás?

Straight

Základní střih, kde jsou nohavice rovné, sluší každé postavě. Straight džíny jsou stále v módě a nikdy se zatím nestalo, že by z ní vyšly. Jsou tak naprosto nadčasové a ze šatníku je nikdy nevyhazujte.

Skinny

Volně přeloženo »super úzký střih«. V posledních letech velmi oblíbený. Přesto, že se ho velmi mnoho žen obává, dokáže opticky prodloužit a zeštíhlit nohy. Oproti zmiňovaným slimkám často obsahují více elastanu.

Slim

Hodně podobné skinny džínům. Oboje jsou úzké, jen »slimky« jsou na rozdíl od skinny džínů »tužší« a neobepnou tak důkladně celou postavu. Pro ženy, které nemají míry modelek, jsou tím pádem lichotivější.

Boyfriend

Jde o volnější střih se sníženým pasem a často bývají tyto kalhoty roztrhané, aby působily opravdu jako džíny vašeho přítele... Obecně »boyfriendy« sedí spíše štíhlejším postavám, měly by na bocích jakoby viset. Mohou se nosit ohrnuté.

Loose

Takto se označují všechny »lehké« kalhoty. V tomto případě jde o přirozené, uvolněné džíny, většinou rovného střihu inspirované v pánském oddělení. Oproti »boyfriendům« mají vyšší pas.

Flared

Občas se objevuje i výraz bell bottom. Pod těmito slovy se skrývají staré dobré zvonáče. Tedy džíny, které se od kolen dolů rozšiřují a mívají tradičně vyšší pás, který opticky prodlouží postavu. Jsou ideální jak pro štíhlé ženy, tak i pro ty mírně silnější.

Bootcut

Tyto džíny lichotí i postavě s širšími boky či s širšími stehny nebo lýtky. Rozšířená spodní část totiž siluetu vyváží a postava pak působí symetričtěji. Jde tedy o střih, který se od kolen směrem dolů jen mírně rozšiřuje.

Wide

Wide je v překladu široký, už z názvu je proto jasné, jak tyto kalhoty poznáte. Jsou jednoduše široké v celé své délce. I když se to tak může zdát, nejde o nejlichotivější střih. Široké džíny nejlépe vypadají na útlých a především vysokých siluetách...

Distressed

Distressed – nebo se také používá označení ripped – jsou džíny s dírami nebo jakýmkoli dalším záměrným »poškozením«.

Mom

Velmi vyhledávanými jsou v posledních letech mom jeans (v překladu máminy džíny). Mají připomínat ty z devadesátých let, kdy se nosily rovné nohavice v kombinaci s hodně vysokým pasem. Tento střih vyloženě svědčí ženským křivkám, a navíc krásně zvýrazňuje pas.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.