Srazil Miládku (†8) před 64 lety náklaďák? Příbuzní chtějí znát viníka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Srazil Miládku (†8) před 64 lety náklaďák? Příbuzní chtějí znát viníka!

Miládka (†9)
Miládka (†9) (Foto Aha! – Tonda Tran, ara)

Záhadná vražda nebo neúmyslné zabití? Miládka S. (†8) zemřela před 64 lety za záhadných okolností. Známí rodiny i bratranec holčičky doufají, že se policii konečně podaří odhalit viníka.

Případ úmrtí z 11. října 1955 nyní začala policie znovu prověřovat poté, co seniorka (90) udala svého manžela, že Miládku S. (†8) zabil. „Policejní orgán ověřuje některé dodatečně získané informace, tedy i informace z médií, přičemž jejich relevantnost nemůžeme potvrdit,“ řekla k tomu policistka Vlasta Suchánková.


Lidé v Čenkově a Hluboši, stejně jako příbuzní zabité holčičky chtějí znát pravdu. Ve chvíli, kdy pamětníci slyší její jméno, rozklepe se jim hlas. „Chci aby se to vyšetřilo, i když je to už promlčené. Můj táta a její maminka by to tak chtěli,“ řekl Aha! bratranec mrtvého děvčátka.


Neobjasněné zabití
Miládka S. zemřela 11. října 1955, když se vracela z čenkovské školy domů. Nedaleko Medalova mlýna, kde žila s rodiči, se rozloučila se svým kamarádem a posledních pár stovek metrů domů měla po silnici urazit sama. U místního rybníka ji však podle dobových vyšetřovacích spisů zřejmě srazilo auto, podle svědků šlo asi o náklaďák vezoucí uran. Řidič ji údajně místo poskytnutí první pomoci svlékl a zahrabal na břehu rybníka.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.