Žena obvinila manžela: Tys zabil Miládku (†8)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Žena obvinila manžela: Tys zabil Miládku (†8)!

Tady byla pohřbena.
Tady byla pohřbena. (Foto Aha! – Tonda Tran, ara)

Vracela se v říjnu 1955 ze školy domů, ale nedorazila... Její tělo našli nahé ve strouze. Dávnou smrt Miládky (†8) z Příbramska teď znovu prošetřuje policie. Podle informací deníku Aha! z ní seniorka (90) obvinila svého manžela.

K dnes už k téměř zapomenuté tragédii došlo mezi obcemi Čenkov a Hluboš na Příbramsku. Dívka se vracela z vyučování domů na samotu zvanou Medalův mlýn. Rodiče se své milované holčičky, jedináčka, nedočkali. „Její tělo pak objevil pozdě večer jeden z místních mužů se psem. Bylo vysvlečené a zakryté hlínou a trávou,” popisuje jedna z pamětnic. Znásilněná podle pitvy nebyla.

V obci se říkalo, že na vině byl některý z řidičů kamionů, kteří vozili přes obec uranovou rudu. „Po cestě, kudy chodívala, jezdily náklaďáky s uranem a nějaký dobytek za volantem jednoho z nich ji srazil. Domů jí zbývalo jen pár kroků,” říká pamětnice. Podle pitvy měla prý mít v ráně na hlavě zbytky laku nákladního auta.


Vina je promlčená
Případ nyní znovu prošetřuje policie. Seniorka (90) žijící v domově důchodců v Praze měla jako pachatele označit svého manžela. Policie je zatím na podrobnosti skoupá, připouští ale, že se detektivové případu věnují. „Při prověřování jiné trestné činnosti jsme získali informaci o případu starém více než šedesát let. Kriminalisté v tuto chvíli informaci prověřují a zjišťují, co se tehdy přesně stalo a jak,“ říká policejní mluvčí Vlasta Suchánková. I kdyby ale pachatele vypátrali, potrestaný nebude. Smrt dívky je promlčená.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.