Na 13,5 roku za mříže: Třásla s Lukáškem (0,5 roku)... dokud nezemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Na 13,5 roku za mříže: Třásla s Lukáškem (0,5 roku)... dokud nezemřel!

Nikola M. u Krajského soudu v Ústí nad Labem.
Nikola M. u Krajského soudu v Ústí nad Labem.  (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Se synkem třásla tak silně, že mu způsobila poranění míchy, mozku a dalších orgánů. Chlapeček zemřel. Šestinásobná matka Nikola M. (28) za to má jít na 13,5 roku do vězení.

„Napadla ho v nepřímém úmyslu způsobit mu těžké zranění opakovaným intenzivním třesením,“ sdělil státní zástupce Vladimír Ján. Žena se snažila soud přesvědčit, že chlapci ublížil známý. Její výpověď ale měla spousty logických nesrovnalostí. „Soud výpovědi matky s drogovou minulostí, která prokazatelně v soudní síni opakovaně lhala, neuvěřil,“ uvedl soudce Michal Roubíček. Naopak uvěřil znaleckým posudkům, které jen potvrdili výpovědi svědků. Žena nyní čeká už sedmého potomka.

Drogově závislá matka

Nikola M. jako matka v minulosti už několikrát selhala. Jedna dcera skončila v pěstounské péči po té, co u matky lékaři po porodu našli v těle drogu. Další dvě děti má v péči její teta, k nim se po smrti Lukáška přidali i zbývající sourozenci. 

Obhájce se odvolal

Okamžitě po rozsudku se obhájce Nikoly M. proti němu odvolal. Státní zástupce i zmocněnec poškozených si ponechali lhůtu na rozmyšlenou. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.