Srazil Miládku (†8) před 64 lety náklaďák? Příbuzní chtějí znát viníka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Srazil Miládku (†8) před 64 lety náklaďák? Příbuzní chtějí znát viníka!

Miládka (†9)
Miládka (†9) (Foto Aha! – Tonda Tran, ara)

Záhadná vražda nebo neúmyslné zabití? Miládka S. (†8) zemřela před 64 lety za záhadných okolností. Známí rodiny i bratranec holčičky doufají, že se policii konečně podaří odhalit viníka.

Případ úmrtí z 11. října 1955 nyní začala policie znovu prověřovat poté, co seniorka (90) udala svého manžela, že Miládku S. (†8) zabil. „Policejní orgán ověřuje některé dodatečně získané informace, tedy i informace z médií, přičemž jejich relevantnost nemůžeme potvrdit,“ řekla k tomu policistka Vlasta Suchánková.


Lidé v Čenkově a Hluboši, stejně jako příbuzní zabité holčičky chtějí znát pravdu. Ve chvíli, kdy pamětníci slyší její jméno, rozklepe se jim hlas. „Chci aby se to vyšetřilo, i když je to už promlčené. Můj táta a její maminka by to tak chtěli,“ řekl Aha! bratranec mrtvého děvčátka.


Neobjasněné zabití
Miládka S. zemřela 11. října 1955, když se vracela z čenkovské školy domů. Nedaleko Medalova mlýna, kde žila s rodiči, se rozloučila se svým kamarádem a posledních pár stovek metrů domů měla po silnici urazit sama. U místního rybníka ji však podle dobových vyšetřovacích spisů zřejmě srazilo auto, podle svědků šlo asi o náklaďák vezoucí uran. Řidič ji údajně místo poskytnutí první pomoci svlékl a zahrabal na břehu rybníka.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.