Světem hýbe fotografie malého Cartera: Tátu si přál pohřbít sám | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Světem hýbe fotografie malého Cartera: Tátu si přál pohřbít sám

Táta byl pro malého synka vším. Pozůstalí doufají, že fotkou zamezí dalším útokům.
Táta byl pro malého synka vším. Pozůstalí doufají, že fotkou zamezí dalším útokům. (Foto Facebook, Reuters)

Je smutné, když člověk přijde o jednoho ze svých rodičů. Ještě horší ale je, když tím člověkem je dítě, jako v případě 17měsíčního Cartera, jehož otec Lewis (†21) zemřel poté, co byl na ulici pobodán. Dojemná fotka, která obletěla svět, ukazuje, jak syn svého tatínka pohřbívá...

K incidentu došlo v anglickém Sheffieldu už v červnu, když Lewise na ulici nožem napadly dvě osoby – jednou z nich je jistý Jervaise Bennett, druhou teprve 16letý hoch, který z právních důvodů nemůže být jmenován.

Oddaný táta

Mladý otec bohužel svým zraněním podlehl, nejtěžší chvíle pro pozůstalé ale nastala až na pohřbu. „Pustili jsme video, kde byly moje a Lewisovy fotky z našeho dětství,“ popisuje kamarád Jordan Kissack (25). „Jakmile je Carter viděl, začal křičet: Tatínku! Tatínku!“
„Od momentu,co se narodil, mu byl Lewis maximálně oddaný,“ říká zarmoucená vdova Olivia (20).

Když pak došlo na pohřbívání těla, byl to právě teprve 17měsíční klouček, kdo se sápal po lopatě, aby svémuotci vzdal poslední hold... Vznikly tak fotky, které hýbou emocemi lidí po celém světě. 

Útoky noži, ať už při vyřizování účtů, ale i ty zcela bezdůvodné jsou v Británii stále častější – Lewis byl v Sheffieldu už 10. ubodaným za poslední rok a čtvrt!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.