Tragédie u šéfa lidovců Marka Výborného: Zemřela mu náhle manželka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Tragédie u šéfa lidovců Marka Výborného: Zemřela mu náhle manželka!

Předseda KDU-ČSL Marek výborný s manželkou Markétou
Předseda KDU-ČSL Marek výborný s manželkou Markétou (Facebook Marka Výborného)

O manželku a matku tří dětí včera přišel předseda KDU-ČSL Marek Výborný (43). Tragédii oznámil na svém Facebooku. Podle zdroje Aha! jeho Markéta (†45) zemřela nečekaně, když se neprobudila ze spánku.

„Přátelé, dnes nás zasáhla rodinná tragédie. Děkuji všem, že jste s námi ve svých myšlenkách i modlitbách. Potřebujeme teď čas sami pro sebe, děkuji za pochopení,“ uvedl Výborný na svém Facebooku. Po chvilce se začaly objevovat kondolence od výrazných tváří lidovců. Mezi prvními byl hejtman Zlínského kraje a exšéf křesťanských demokratů Jiří Čunek (60). „Modlím se za něj. Modlím se za celou rodinu. Modlím se za Markétu,“ uvedl. Podle zdroje blízkého rodině se manželka předsedy ráno neprobudila ze spánku. Další člověk z blízkého okolí, který si nepřál být jmenován, pak uvedl, že si Markéta často stěžovala na bolesti hlavy.

Neprobudila se

Že smrt přišla náhle, dosvědčují i fotky na Facebooku ze sobotní Svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi, které se oba zúčastnili. Svatý Václav byl přitom pro manžele Výborné osudový už před lety. Poprvé se totiž setkali právě při zkoušení divadelní hry o patronu české země na počátku 90. let. „To bylo takové první setkání – ale mně se tam tehdy určitě víc líbila její sestra, tedy švagrová. To říkám také upřímně. Nicméně to dopadlo přesně tak, jak to dopadnout mělo,“ řekl Výborný Blesku na začátku roku před volbou předsedy KDU-ČSL. Jeho manželka se věnovala hudbě jako klavíristka a učila na konzervatoři.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.