Majitelce (19) utekli dva stafordi: Potrhali devět telat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Majitelce (19) utekli dva stafordi: Potrhali devět telat!

Jedno ze zraněných telat.
Jedno ze zraněných telat. (Foto Aha! – H. Lacinová, Facebook)

Masakr ve stádu telat způsobili v úterý dopoledne dva američtí stafordšírští teriéři. Ti utekli majitelce (19) do ohrady farmy Ranch Březenecká.

 „Byl jsem zrovna v mlékárně, když jsem přes okno viděl, jak telata psi napadají a trhají,“ popsal včera hrůzný zážitek farmář Tomáš Rindoš. „Vyběhl jsem ven a snažil se je odehnat. Přes rány ocelovou tyčí se nedařilo je odtrhnout,“ pokračoval. Majitelka se snažila své psy odvolat, ale dlouho se jí to nedařilo. „Proč si tak mladá holka pořizuje takové psy, když je sotva udrží a nezvládá. Kdybych tu nebyl, tak telata roztrhali,“ kroutil hlavou nešťastný chovatel skotu. Devět zaněných mláďat skotu ošetřil veterinář a jejich léčba bude trvat několik týdnů. Škoda je kolem pěti tisíc korun.

Co na to policie?
„Případ byl kvalifikován jako přestupek proti pořádku v územní samosprávě, neboť nešlo o úmysl. Majitelka porušila obecně závaznou vyhlášku, kterou se stanovuje pohyb psů na veřejnosti. Mají mít náhubek nebo být na vodítku,“ řekla policistka Miroslava Glogovská. Majitelce hrozí pokuta až 100 tisíc korun.

Přečtěte si
ollina
29. 8. 2019 • 09:22

Dejte jí pokutu těch sto tisíc, jinak se Ti idioti nepoučí. Příště roztrhají dítě?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.